Spletni piškotki

1. Zasebnost in zaščita podatkov; OBERČ TRANSPORT, Marjan Oberč s.p., Tomažja vas 13, Slovenija se zavezuje, da bo varoval vašo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne strani so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim osebam.

2. Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov, standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov in spletnih signalov nam omogoča, da prepoznamo vaš IP naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate, in vašo splošno aktivnost na spletu.

3. Za povpraševanje na naši spletni strani potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam. OBERČ TRANSPORT izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

4. Svoje osebne podatke si lahko pogledate, jih spreminjate ali zahtevate njihov izbris. Pošljite nam e-sporočilo na info@oberc-transport.si

5. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

6. Uporaba piškotkov; na spletni strani uporabljamo tehnologijo piškotkov, ki nam omogoča sledenje uporabnikove poti po spletni strani, registracijo aktivnosti uporabnikov na tej spletni strani ter ocenjevanje in izboljševanje spletne strani z namenom, da bi jo lahko naredili kar najbolj prijazno do uporabnikov. Sami lahko svoj spletni brskalnik nastavite tako, da izključite možnost dela s piškotki, ali tako, da vas opozori, kadar bodo piškotki poslani.

7. Na spletni strani zagotavljamo obvestilo s privolitvijo in uporabnika ustrezno obveščamo o možnostih nastavitev piškotkov. Na spletni strani brez izrecne privolitve ne uporabljamo piškotkov, ki potrebujejo privolitev uporabnika za namestitev. Zagotavljamo možnost naknadne spremembe privolitve uporabnika s tem, da obvestilo ohranja na vidnem mestu na spletni strani.

8. Vrste piškotkov, njihov namen in čas trajanja; piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Spletno mesto uporablja piškotke, ki so opredeljeni v nadaljevanju:

Ime piškotka
Namen piškotka
Čas trajanja
Motomo Analytics
Statistika ogledov strani.
Do izbrisa uporabnika oz. 36 mescev od obiska spletne strani

9. Vsi brskalniki vam omogočajo nadzor nad piškoti. Dostop do nastavitev piškotkov v izbranem brskalniku je opisan spodaj:
• Microsoft Internet Explorer: Start button > Internet Explorer > Tools > Internet Options > Privacy > Settings
• Mozilla Firefox: Firefox menu > Preferences > Privacy
• Google Chrome: Chrome menu > Settings > Show advanced settings > Privacy > Content settings > Cookies
• Apple Safari: Safari > Preferences > Security
• Opera: Opera > Preferences > Advanced > Network

10. V primeru, da nadgradite vaš brskalnik ali napravo z novo različico, je potrebno nastavitve piškotkov ponovno urediti.

11. Začasen izklop spletnih piškotov; najhitrejši in najenostavnejši način za preprečitev shranjevanja spletnih piškotov pri vseh spletnih brskalnikih je uporaba tako imenovanega »zasebnega okna«. Zasebno brskanje nam namreč omogoča, da obiskujemo splet, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki smo jih obiskali.